Dictionar Economic

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. iDuis at justo bibendum, ultirces lectus non, imperdiet lpsum. Muris fringilla velit faucibus iaculis nullam.

elementele structurale ale fondului de comert

« Back to Glossary Index
  1. Elemente corporale – Sunt bunurile care servesc comerciantului în exploatarea fondului (materiale, utilaje, echipamente, birotică, mărfuri etc.); ele trebuie să fie specializate, să prezinte noutate, să funcționeze bine pentru atragerea clientelei. Materialele și echipamentele nu sunt întotdeauna în proprietatea titularului fondului de comerț; în practică acestea sunt închiriate sau utilizate pe baza contractului de credit-bail.Sunt considerate de asemenea, elemente corporale ale fondului de comerț mărfurile care se află în stoc în magazinul titularului fondului.
  2. Elemente incorporale – Elementele incorporale ale fondului de comerț sunt: firma, emblema, clientela, vadul comercial (achalandage), drepturile de proprietate industrială, drepturile de autor, know-how etc. Jurisprudența include în fondul de comerț și dreptul de folosință asupra spațiului în care se exploatează fondul de comerț (de exemplu, legislația franceză privind dreptul la bail, se referă la dreptul de folosință asupra clădirii în care se exploatează fondul de comerț).
< Înapoi la Dictionarul Economic