Dictionar Economic

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. iDuis at justo bibendum, ultirces lectus non, imperdiet lpsum. Muris fringilla velit faucibus iaculis nullam.

confidențialitatea

« Back to Glossary Index
  • d.p.d.v al expertului contabil – presupune ca profesionistul contabil trebuie sa respecte confidentialitatea informatiilor obtinute cu ocazia executarii lucrarilor sale si nu trebuie sa divulge nici una dintre aceste informatii catre terti, cu exceptia cazurilor cand a fost autorizat in mod expres in acest scop sau daca are obligatia legala sau profesionala sa faca aceasta divulgare (de exemplu: nedenuntarea unor infractiuni) (Secretul profesional).
  • d.p.d.v al auditorului – presupune ca auditorul trebuie să respecte confidențialitatea informațiilor la care a avut acces și nu trebuie să dezvăluie în nici o împrejurare astfel de informații fără o autorizare expresă din partea clientului, exceptând situațiile când există un drept sau o obligație legală sau profesională care impune acest lucru. Obligația de confidențialitate continuă și după încheierea misiunii de audit.
< Înapoi la Dictionarul Economic