Dictionar Economic

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. iDuis at justo bibendum, ultirces lectus non, imperdiet lpsum. Muris fringilla velit faucibus iaculis nullam.

sucursala

« Back to Glossary Index
  • potrivit Legii nr. 31/1990, este un dezmembrământ fără personalitate juridică al societății comerciale. Această subunitate este dotată de societate cu anumite fonduri, în scopul de a desfășura o activitate economică din cadrul obiectului de activitate al societății-mamă. Sucursala dispune de o anumită autonomie, în limitele stabilite de societate.
  • intrucât nu are personalitate juridică, sucursala nu poate participa în nume propriu la circuitul juridic; actele juridice pe care le reclamă desfășurarea activității sucursalei se încheie de către reprezentanții (prepușii) desemnați de societatea comercială.
  • regimul juridic al sucursalei se aplică oricărui alt sediu secundar, indiferent de denumirea lui (agenție, reprezentanță etc.), căruia societatea care îl înființează îi atribuie statut de sucursală.
  • sucursala se înregistrează înainte de începerea activității ei la Biroul Unic din județul în care va funcționa. Dacă sucursala se înființează într-o localitate din același județ sau din aceeași localitate cu societatea fondatoare, ea va fi înregistrată la același Birou Unic, însă distinct, ca înregistrare independentă.
  • reprezentantul sucursalei trebuie să depună semnătura sa la Biroul Unic, în condițiile prevăzute de lege pentru reprezentanții societății.
< Înapoi la Dictionarul Economic