Dictionar Economic

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. iDuis at justo bibendum, ultirces lectus non, imperdiet lpsum. Muris fringilla velit faucibus iaculis nullam.

ruperea integrarii pe verticala

« Back to Glossary Index

avantajul integrarii pe verticala scade. Multe industrii au fost dominate zeci de ani de competitori importanti greu de incorporat. Exemplele includ industriile automobilelor, otelului, petrolului, serviciilor financiare. Premisa a fost ca participarea in majoritate , daca nu in intregime , intr-un sistem de industrie, avea nevoie sa concureze efectiv si ca ar fi generat cele mai mari castiguri. Oricum, de peste zece sau douazci de ani a devenit clar ca competitorii liberi, dezintegrati pot face o treaba la fel de buna, daca nu chiar mai buna decat cei integrati.
Cheia consta in intelegerea dinamicilor industriei si concentrarea resurselor intr-un plan, care intr-adevar conteaza si are importanta. Cel mai bine este sa iei parte la planurile din care o intreprindere poate dezvolta avantaje competitive si unde castigurile vor fi cele mai mari. In acelasi timp insa, trebuie evitate planurile competitorilor ale caror castiguri vor trebui sa fie mai mici sau sub costul de capital.
Pietele de pretutindeni devin mult mai eficiente si firmele au nevoie sa regandeasca nu numai cat de bine concureaza la fiecare nivel sau etapa in afacerile lor, ci si daca pot fi in acele etape pe primul loc

< Înapoi la Dictionarul Economic