Dictionar Economic

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. iDuis at justo bibendum, ultirces lectus non, imperdiet lpsum. Muris fringilla velit faucibus iaculis nullam.

motivatia nomologica

« Back to Glossary Index
  • se bazeaza pe cunoasterea stiintifica si completa a fenomenului financiar, cunoastere din care rezulta necesitatea obiectiva a repartitiei de natura financiara precum si nivelul cantitativ al repartitiei de natura financiara precum si nivelul caltitativ al repartitiei respective; ambele aspecte sunt cerute de interactiunea factorilor subiectivi si obiectivi din intreprindere si din mediul sau ambiant cu structura economica si de productie.
  • reprezinta pentru activitatea financiara o etapa necesara in repartitia financiara si o baza teoretica, stiintifica pentru obligativitatea fundamentarii din punct de vedere financiar a tuturor hotararilor economice si tehnice care se iau la nivelul intreprinderii. In acelasi timp, motivatia nomologica va trebui sa tina cont de toate celelalte tipuri de motivare, ea avand un caracter stiintific si reflectand aspecte obiective ale realitatii.
< Înapoi la Dictionarul Economic