Dictionar Economic

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. iDuis at justo bibendum, ultirces lectus non, imperdiet lpsum. Muris fringilla velit faucibus iaculis nullam.

folosirea

« Back to Glossary Index
  • este un act de concurență neloială care se referă la:
    • utilizarea “unei firme, invenții, mărci, indicații geografice, unui desen sau model industrial, unor topografii ale unui circuit integrat, unei embleme sau unui ambalaj de natură să producă confuzie cu cele folosite legitim de alt comerciant”;
    • folosirea în scop comercial a rezultatelor unor experimentări a căror obținere a necesitat un efort considerabil sau a altor informații secrete în legătură cu acestea, transmise autorităților competente în scopul obținerii autorizațiilor de comercializare a produselor farmaceutice sau a produselor chimice destinate agriculturii, care conțin compuși chimici noi”;
    • utilizarea, în orice mod (producere, import, export, depozitare, oferite spre vânzare, vânzare), a “unor mărfuri / servicii purtând mențiuni false privind brevetele de invenții mărcile, indicațiile geografice, desenele sau modelele industriale, topografiile de circuite integrate, alte tipuri de proprietate intelectuală cum ar fi aspectul exterior al firmei, designul vitrinelor sau cel vestimentar al personalului, mijloacele publicitare și altele asemenea, originea și caracteristicile mărfurilor, precum și cu privire la numele producătorului sau al comerciantului, în scopul de a-i induce în eroare pe ceilalți comercianți și pe beneficiari”.

  • mențiunile false asupra originii mărfurilor se referă la indicații care ar face să se creadă că mărfurile au fost produse într-un anumit stat, într-o anumită localitate sau într-un anumit teritoriu. Denumirea unui produs al cărui nume a devenit generic, indicând în comerț numai natura lui, nu este considerată mențiune falsă decât în situația “în care denumirea este însoțită de o mențiune care ar putea face să se creadă că are acea origine”
< Înapoi la Dictionarul Economic