Dictionar Economic

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. iDuis at justo bibendum, ultirces lectus non, imperdiet lpsum. Muris fringilla velit faucibus iaculis nullam.

decizia financiara tactica

« Back to Glossary Index

rezolva, in mod concret, executia deciziilor financiare strategice, prin asigurarea operativa a fondurilor pentru finantarea obiectivelor intreprinderii. Aceste decizii au un grad ridicat de repetitivitate, precum si modalitati proprii de fundamentare si realizare.Ca decizii financiare tactice exista, la nivel de intreprindere, decizia de autofinantare, decizia de creditare a activitatii economice din intreprindere si decizia de achitare a obligatiilor financiare catre stat sau piata financiara.
Toate aceste decizii financiare strategice si tactice sunt forme concrete de realizare a actiunilor financiare de decizie. Aceste actiuni se bazeaza pe obiectivele liniei de dezvoltare si pe cunoasterea realitatii economice si financiare din intreprindere si din mediul exterior, cunoastere realizata prin intermediul actiunilor financiare fundamentate pe rezultatele financiare ale productiei.
Actiunea financiara conduce intregul proces decizional de fundamentare si realizare a deciziei financiare; aceasta actiune are in vedere obiectivul financiar din linia de dezvoltare a intreprinderii referitor la asigurarea permanenta a unui echilibru financiar dinamic pe total intreprindere si pe fiecare gen de activitate realizata la acest nivel microeconomic.

< Înapoi la Dictionarul Economic