Dictionar Economic

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. iDuis at justo bibendum, ultirces lectus non, imperdiet lpsum. Muris fringilla velit faucibus iaculis nullam.

decizia financiara strategica

« Back to Glossary Index

asigura, prin realizarea sa, finantarea activitatii intreprinderii si, totodata achitarea obligatiilor financiare catre mediul extern. Decizia financiara strategica se bazeaza pe continutul obiectivelor liniei de dezvoltare a intreprinderii si este caracteristica, ca volum, structura si mod de realizare unei perioade de un an.
In intreprindere, decizia financiara strategica apare ca nivel valoric al repartitiei financiare, pe care o determina sub forma bugetului de venituri si cheltuieli. In structura interna a bugetului de venituri si cheltuieli al intreprinderii se cuprind decizii financiare de natura celei strategice globale adecvate activitatii care se realizeaza in intreprinderea respectiva.
Astfel, vom avea decizii financiare strategice in legatura cu activitatea de investitii, de formare si dezvoltare a stocurilor de mijloace circulante, de participare la repartizarea beneficiilor, de introducere a tehnicii noi, etc.,toate aceste decizii intrand in competenta deciziei financiare totale.
Decizia financiara strategica se fundamenteaza si in legatura cu actiunile economice de dezvoltare care se desfasoara pe o perioada mai mare de timp. In acest caz, decizia financiara va avea un continut de prognoza, participand la fundamentarea deciziilor economice si tehnice de dezvoltare in perspectiva a intreprinderii.

< Înapoi la Dictionarul Economic