Dictionar Economic

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. iDuis at justo bibendum, ultirces lectus non, imperdiet lpsum. Muris fringilla velit faucibus iaculis nullam.

valoarea actuala de iesire

« Back to Glossary Index
  • sau valoarea realizabila, constă în valoarea pe care întreprinderea ar primi-o dacă ar vinde azi în mod normal activul sau ar achita datoriile.
  • in cazul activelorvaloarea realizabilă este egală cu valoarea în numerar sau echivalente ale numerarului care poate fi obținută în prezent prin vânzarea normală a acestora.
  • in cazul datoriilorvaloarea realizabilă reprezintă o valoarea neactualizată în numerar sau echivalente ale numerarului care trebuie plătită pentru a achita obligațiile potrivit cursului normal al afacerilor. Ea poate fi egală cu valoarea brută de realizare, cu valoarea netă, adică valoarea de vânzare minus costurile cu vânzarea, cu valoarea de cedare (cesiune) efectuată în condiții normale sau o valoare de lichidare. Pentru bunurile la care se continuă utilizarea, este o valoare minimă, stabilită pornind de la prețul pieței corectat în funcție de starea (gradul de uzură) și locul unde se află bunul.
< Înapoi la Dictionarul Economic