Dictionar Economic

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. iDuis at justo bibendum, ultirces lectus non, imperdiet lpsum. Muris fringilla velit faucibus iaculis nullam.

turbulenta factor al vietii economice

« Back to Glossary Index

luand in considerare faptul ca marimea firmei nu-i mai confera aceleasi avantaje ca in trecut, cadrul afacerilor a devenit extrem de instabil. Aceasta instabilitatecere ca firmele sa-si regandeasca strategiile de afaceri aproape continuu. Acest lucru are implicatii asupra conceptelor de evaluare. Intr-un cadru relativ stabil, calculul elementar al veniturilor poate fi folosit pentru luarea deciziilor in mod normal fara a cauza erori serioase. Dar in cadrul de afaceri din prezent, vesnic in schimbare, caracterizat de restructurari frecvente, de preluari si de alte decizii majore legate de investitii, previzionarea fluxului monetar este singura cale care asigura ca actiunile creeaza valoare pentru actionari.
Deci, cadrul afacerilor este turbulent si in continua miscare. Afacerile se confrunta cu o multitudine de intreceri, competente nemaiintalnite – competitii care vor avea un impact major asupra valorii actiunilor. Apreciind corect acest impact, ca o parte integrala a deciziilor de piata, este necesara o intelegere mai profunda a valorii care poate fi “culeasa” din increderea rezultata din regulile de baza cum ar fi sporirea castigurilor in cote parti ( per-share)

< Înapoi la Dictionarul Economic