Dictionar Economic

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. iDuis at justo bibendum, ultirces lectus non, imperdiet lpsum. Muris fringilla velit faucibus iaculis nullam.

stabilirea obiectivelor financiare

« Back to Glossary Index

linia de dezvoltare sau politica de perspectiva a intreprinderii vizeaza evolutia viitoare a acesteia si cuprinde cele mai generale obiective ale conducerii activitatii economice. Aceste obiective constituie izvorul tuturor deciziilor economice si financiare din intreprindere; ele cuprind o sinteza a principalelor genuri de activitati care au loc in unitate ( economica, tehnica, tehnologica, organizatorica, financiara, sociala ).
Linia de dezvoltare a intreprinderii cuprinde ca obiectiv financiar realizarea echilibrului financiar dinamic prin care necesarul de fonduri financiare din intreprindere ( notat cu yj1 ) si obligatiile financiare ale unitatii economice catre mediul exterior ( yj2; yj3 ), pe de o parte, sunt corelate in mod permanent cu nivelul propriilor rezultate care se pot mobiliza prin activitatea financiara ( yi1 ) si fonduri care pot fi procurate din surse financiare din afara intreprinderii respective ( yi2; yi3 ), pe de alta parte. Echilibrul financiar al intreprinderii este redat prin corelatia de mai jos:

( yj1+yj2+yj3 )=( yi1+yi2+yi3 )

Este clar ca acest obiectiv general de natura financiara influenteaza totalitatea deciziilor de intreprindere, constituind totodata punct de plecare pentru toate deciziile financiare care se fundamenteaza si se executa in intreprindere pentru finantarea actiunilor economice care urmaresc formarea, mentinerea, functionalitatea si dezvoltarea elementelor structurii economice de productie.

< Înapoi la Dictionarul Economic