Dictionar Economic

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. iDuis at justo bibendum, ultirces lectus non, imperdiet lpsum. Muris fringilla velit faucibus iaculis nullam.

intreprinderea asociata

« Back to Glossary Index

reprezinta o intreprindere ce se regaseste in oricare dintre următoarele situaţii: a) o entitate în care contribuabilul deţine direct sau indirect o participaţie, şi anume drepturi de vot sau deţineri de capital în proporţie de 25% sau mai mult, sau are dreptul să primească 25% sau mai mult din profitul entităţii respective; b) o persoană fizică sau o entitate care deţine direct sau indirect o participaţie, şi anume drepturi de vot sau deţineri de capital în proporţie de 25% sau mai mult într-un contribuabil, sau are dreptul să primească 25% sau mai mult din profitul contribuabilului; c) în cazul în care o persoană fizică sau o entitate deţine direct sau indirect o participaţie de 25% sau mai mult într-un contribuabil şi în una sau mai multe entităţi, toate entităţile în cauză, inclusiv contribuabilul, sunt considerate întreprinderi asociate;

  • doua intreprinderi sunt asociate daca una dintre intreprinderi participa direct sau indirect la gestionarea, controlul sau capitalul celeilalte sau daca “aceleasi persoane participa direct sau indirect la gestionarea, controlul sau capitalul ambelor intreprinderi (i.e. Daca ambele intreprinderi se afla sub control comun)
< Înapoi la Dictionarul Economic