Dictionar Economic

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. iDuis at justo bibendum, ultirces lectus non, imperdiet lpsum. Muris fringilla velit faucibus iaculis nullam.

fenomenul mondo-financiar si monetar

« Back to Glossary Index
  • este un fenomen de natură economică, cuprinzând activități de repartiție financiară, de repartiție prin credit și activități monetare (evaluare și mijlocirea circulației valorii), toate desfășurate în context internațional sau în legătură cu acțiuni internaționale
  • este forma de manifestare a proceselor de repartiție și schimb pe plan internațional, procese condiționate, la rândul lor, cantitativ și calitativ, de procesele reale de producție și de consum care au loc în contextul Economiei mondiale.
  • continutul acestui fenomen, il formeaza manifestarea vizibilă, constatabilă empiric, a proceselor specifice economiei mondiale (procesele de evaluare, de repartiție și de plată), prin acțiuni ale activității umane
  • economica activității financiare și monetare internaționale studiază mecanismele intime ale proceselor care dau naștere activității respective, legile, regularitățile și principiile ce o guvernează, precum și tehnologiile de lucru și regulile proceselor decizionale după care se ordonează activitatea mondo financiară și monetară.
  • activitățile economice sau de altă natură desfășurate pe plan internațional de persoane fizice sau juridice determină apariția și existența unui fenomen mondo de repartiție și monetar.
< Înapoi la Dictionarul Economic